Megkezdődött az M3D-Vision orvosi 3D felvételek implementációja

A PotePedia fejlesztői megkezdték a 3D-s technológiával megfigyelt és támogatott orvosi műveletek oktatást támogató rendszerének kidolgozását.

A PotePedia a hazai orvosképzés egyedülálló innovációja és egyben a pécsi oktatás törekvése és válasza az orvostudományok folyamatosan és gyorsuló ütemben változó ismeretanyagára.
Létrehozását oktatásunk azon felismerése inspirálta, hogy a tudásbázis naprakészen tartása, egyszerű ugyanakkor sokoldalú elérhetősége és kezelhetősége egyszerre szolgálja a minőségi oktatást és a versenyképességet.
Az okos eszközökről bármikor elérhető és ellenőrzötten frissen tartott tudásbázis, valamint az ismeretanyagok átjárhatóságát és összefüggéseit rendszerben kezelő információs háló hallgatóin számára mostantól a jelen, de a PotePedia fejlesztési elképzelései hamarosan elérhetővé teszik a jövő orvosi gyakorlatának eszközeit.

A PTE Orvostudományi Karán néhány éve még startup-ként debütált M3D-Vision fejlesztése nem kisebb célt tűzött maga elé, mint azt, hogy a gyakorlatban nehezen követhető gyógyászati beavatkozások, laboratóriumi folyamatok külső megfigyelői számára egy valós időben streamingelhető realisztikus, azaz 3D-s követést és megfigyelést tegyen lehetővé.
A 3D-technológiák jelenléte és felhasználása egyre hatékonyabban épülnek be számos tudományterület mindennapjaiba, de a M3D-Vision fejlesztése az elsők között tette lehetővé, hogy akár élőben is követhessünk egy sebészeti operációs beavatkozást úgy, ahogyan azt a műtétet végző orvos látja.

A PotePedia fejlesztési terveiben számos technológiai újítás bevezetését tervezzük az egyéni tanulást segítő módszerektől kezdve az oktatás hatékonyságát javító visszajelző rendszerekig.
Ezekből nem maradhatott ki a 3D-s felvételek alkalmazásának felhasználása sem, így a jövő mindennapi technológiája hamarosan jelen lesz új oktatási platformunk színterein.

Természetesen igyekszünk annak feltételeit is megteremteni, hogy az alkalmazásával együtt járó eszközigény, így a VR-szemüvegek rendelkezésre állása egyetlen hallgatónkat se hátráltasson abban, hogy igénybe tudja majd venni ezt az új szolgáltatást.
A fejlesztésekkel párhuzamosan megkezdtük annak kidolgozását, hogy az idén megnyíló új campusunkban ún. showroom-ok létrehozásával mindenki elérhesse és használni tudja 3D-s oktatási anyagainkat.

Hallgatóink így a PotePedián keresztül hamarosan a jövőbe nézhetnek, és a virtuális operációs környezeten keresztül készíthetjük fel őket a valós orvosi helyzetek és technikák elsajátítására.

A POTEPEDIA használatához előbb be kell jelentkezned!
Az alábbi linkre kattintva átirányítunk a PTE ÁOK hivatalos belépési oldalára.
Kérjük add meg EHA/Neptun kódodat és a hozzá tartozó jelszavadat és már is eléred a legfrissebb tananyagokat!

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a PotePedia csak érvényes ÁOK-s hallgatói, oktató jogviszonnyal lehetséges.

Ha gondod támadt a belépéssel, kérjük jelezd nekünk a potepedia@aok.pte.hu e-mail címre!