Megnyitottuk a tantárgyfelelősök számára az új szerkesztőségi rendszert

A PotePedia tesztidőszakának lezárultával 2020. április 30-tól hivatalosan is új fejezetéhez érkezett a pécsi Általános Orvostudományi Kar oktatási rendszere. Tantárgyfelelőseink megkapták a lehetőséget, hogy az új digitális tananyag szerkesztő és rendszerező szoftver eszközünk segítségével már meglévő oktatási anyagaikat feltöltsék, illetve szerkesszék őket.
Megnyitottuk a tantárgyfelelősök számára az új szerkesztőségi rendszert

Mi változik az eddigiekhez képest?

Oktatási szakembereink számára a legnagyobb változás, hogy az eddig megszokott, ugyanakkor technológiailag szűkös eszközkészlettel rendelkező publikációs lehetőségek most számos elemmel kibővülnek és az ún. okos eszközökre optimalizáltan is rendelkezésre állnak. Meghatározó változás még, hogy a tananyagok feltöltését követően megkezdjük azok kapcsolati hálójának felépítését, amelynek segítségével a elmélyültebb és komplexebb ismereteket szerezhetnek hallgatóink.
A PotePedia további előnye, hogy megszerkesztett tantárgyi ismeretanyagainkat folyamatosan frissen tudjuk tartani, hiszen a szükséges változtatások rövid időn belül elvégezhetőek és máris publikálhatjuk azokat. Ezzel elkerülhetjük, hogy a vizsgára való felkészülésbe idejemúlt információk keveredjenek.

Elérhetőség és biztonság

A PotePedia hatalmas változást hoz abban, hogy képzésünk teljes oktatási adatbázisa egy helyről válik elérhetővé hallgatóink számára. Minden előadás, jegyzet, hang- és videó állomány mostantól Intézeteink eddig erre a célra fenntartott felületeiről, egy felhőalapú tárhelyre költözik, megkönnyítve ezzel oktatóink munkáját és a képzésben résztvevő hallgatóink felkészülését. Talán mondanunk sem kell, hogy ezzel a kényelmi szolgáltatással milyen jelentős értéknövelést hajtunk végre, hiszen az egy helyütt megtalálható tudásanyag gyorsabb kezelhetősége, átjárhatósága egy minőségi ugrás, amellyel növelhetjük a hallgatóink elégedettségét, nem utolsó sorban a Karunkon folyó képzés megítélését.
Fontos változás és ezzel együtt technológiai előre lépés, hogy a PotePedia egy platform független megoldást nyújt az IT-eszközök sokszínűsége és felhasználási gyakorlatának kiaknázására. A megnövekedett mobilitással együtttáró elérési és tanulási szokások ellenére képesek maradunk minden helyzetben a lehető legjobb és legsokoldalúbb tudásátadást biztosítani.
Végezetül fontos hangsúlyozni, hogy a teljes képzési anyagunk gyakorlatilag korlátlan és többszörösen biztosított tárhelyre történő költöztetése és folyamatos elérésének biztosítása a tantárgyfelelősi vagy tananyag kezelői oldalról is egy megnyugtatóbb és rendezettebb környezetet teremt.

A PotePedia magában foglalja mindazt az innovatív elképzelést és oktatást támogató magatartást, amelyet Karunk az orvosképzéssel összefüggésben a jövőben képviselni kíván a hazai és nemzetközi szakmai fórumokon és ami egyben versenyképességünk záloga is.

A POTEPEDIA használatához előbb be kell jelentkezned!
Az alábbi linkre kattintva átirányítunk a PTE ÁOK hivatalos belépési oldalára.
Kérjük add meg EHA/Neptun kódodat és a hozzá tartozó jelszavadat és már is eléred a legfrissebb tananyagokat!

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a PotePedia csak érvényes ÁOK-s hallgatói, oktató jogviszonnyal lehetséges.

Ha gondod támadt a belépéssel, kérjük jelezd nekünk a potepedia@aok.pte.hu e-mail címre!